Viktig å vite

Før du skal ut og reise kan det være mye du lurer på. Her har vi derfor samlet det meste av det som er verdt å vite, både før og etter din reise. Informasjonen er inndelt i kategorier som du finner i menyen nedenfor.

Hvis du ikke finner svar på dine spørsmål her, kan du gjerne kontakte oss på info@vitalreiser.no eller på tlf. 56 57 47 50

Retningslinjer for informasjonskapsler (cookies)

Disse retningslinjene gjelder bruk av informasjonskapsler på vitalreiser.no.

Hvis du har spørsmål eller lurer på noe om informasjonskapsler eller sikkerheten på noen av nettstedene våre, kan du kontakte oss via e-post på info@ktmp.se.

Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen eller den mobile enheten din når du besøker en nettside, og som nettsiden kan hente informasjon fra på enheten din senere. Informasjonskapsler brukes delvis for å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden, f.eks. ved å huske valgene og innstillingene dine, og delvis for å utvikle nettstedet og analysere brukermønstret ditt. Enkelte funksjoner fungerer ikke uten informasjonskapsler.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?
På nettstedene våre bruker vi informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, for å samle inn informasjon til markedsføring, og for å kunne utvikle nettstedene.

Brukeropplevelse
Vi bruker informasjonskapsler når du er pålogget på nettstedet vårt, slik at du slipper å oppgi brukernavn og passord for hver nye side du besøker i f.eks. bookingprosessen. Vi bruker også informasjonskapsler for å huske hva du har skrevet i f.eks. søkefelt og bestillingsskjemaer, slik at du kan navigere på nettstedet uten å måtte oppgi denne informasjonen på nytt hver gang du åpner en ny side, og for å avgjøre hvilket språk siden skal vises på for ulike brukere. Vi bruker også informasjonskapsler for å optimere hastigheten på nettstedet.

Markedsføring
Vi bruker også informasjonskapsler for å kunne tilpasse tilbud og reklame på vitalreiser.no og andre nettsider basert på aktiviteten din på nettsidene, uavhengig av om du er pålogget eller ikke. Slike informasjonskapsler kan f.eks. brukes til å velge målgruppestyrte annonser eller på andre måter skreddersy de sidene du ser med tanke på annonsering og tilpasset innhold, dvs. persontilpassing. Vi bruker også informasjonskapsler i konkurranseskjemaer og kundeundersøkelser. På den måten slipper du som besøker blant annet å se samme undersøkelse hver gang du besøker nettstedet.

Webutvikling
Vi bruker informasjonskapsler til å sammenstille anonym, aggregert statistikk som gjør det mulig for oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet, og for å forbedre nettstedets struktur og innhold.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

Øktinformasjonskapsler
For at visse funksjoner på vitalreiser.no skal fungere, for eksempel slik at riktig nettside vises for riktig person, bruker nettstedet såkalte «øktinformasjonskapsler». Når du besøker noen av nettstedene våre, tilordner webserverne våre et unikt ID-nummer til datamaskinen din for det spesifikke besøket. Disse informasjonskapslene har ingen utløpsdato, men lagres i stedet midlertidig i brukerens dataminne til nettleseren lukkes.
Faste informasjonskapsler
En fast informasjonskapsel har en angitt varighet eller levetid som avgjør hvor lenge den lagres på datamaskinen eller mobilenheten din. Slike informasjonskapsler lagres til levetiden utløper eller du selv sletter dem manuelt.

Tredjeparts informasjonskapsler
En tredjeparts informasjonskapsel er en informasjonskapsel som lagres på enheten din av noen andre på vegne av oss. Dette skjer når vi har leverandører som utfører tjenester for oss, f.eks. visse analysetjenester eller tjenester som lar deg dele sidene våre på sosiale medier.

Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren

Du kan velge å ikke tillate lagring av informasjonskapsler på datamaskinen din, og du kan når som helst endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren. Du kan da velge å ikke tillate enten alle informasjonskapsler, eller noen typer informasjonskapsler. Du kan også, når som helst, slette faste informasjonskapsler som er lagret på enheten din. Hvis du velger å ikke tillate bruk av informasjonskapsler fra vitalreiser.no, kan det innebære at visse tjenester ikke kan brukes, eller at nettstedet ikke alltid fungerer som det skal.

Inneholder informasjonskapsler personopplysninger?

I noen tilfeller kan Vitalreiser samle inn og håndtere visse personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler. I slike tilfeller gjelder våre retningslinjer for personvern, som du kan lese her.

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.