Viktig å vite

Før du skal ut og reise kan det være mye du lurer på. Her har vi derfor samlet det meste av det som er verdt å vite, både før og etter din reise. Informasjonen er inndelt i kategorier som du finner i menyen nedenfor.

Hvis du ikke finner svar på dine spørsmål her, kan du gjerne kontakte oss på info@vitalreiser.no eller på tlf. 56 57 47 50

Langtidsferie Kypros og Lanzarote

Alle reiser med varighet av 4 uker eller mer, regnes som en Langtidsreise.

Bagasje
Vi i Vitalreiser jobber alltid for at våre langtidsgjester skal få utvidet bagasjevekt og våre langtidsgjester vil få endelig beskjed om hvor mange kilo bagasje som er tillatt, i den siste forsendelsen 1-2 uker før avreise. Vær oppmerksom på at selv om det kan være tillatt med mer bagasje på våre reiser, kan det være andre regler dersom du benytter fly innenlands for å komme deg til/fra avreiseflyplassen.

Besøksreiser
De fleste leilighetshoteller tillater besøk av familie eller venner i inntil to uker. Enkelte hoteller krever en tilleggsavgift. Kontakt Vitalreiser eller ditt reisebyrå før du reiser for å sjekke hva som gjelder der du skal bo.

Helse
Du må være frisk nok til å klare deg selv under oppholdet. Våre reiseledere kan ikke hjelpe deg med å bære bagasje eller gjøre innkjøp.

Internett
De fleste hotellene har nettilgang, enten i resepsjonsområdet eller på rommet, dersom du har med egen PC, smartphone eller iPad. I blant må du betale for tjenesten. Det finnes også gratis trådløst internett på kaféer i sentrum.

Leiligheten
På Langtidsferie er renhold av leilighetene 1 gang i uken vanlig. Sengetøy skiftes normalt 1 gang i uken, håndklær noe oftere. Kjøkkenutstyret er som regel enklere enn hva man er vant til hjemmefra. Rengjøringsmiddel, oppvaskbørste, toalettpapir og lignende er ikke inkludert. Vanligvis vil det være mulig å få hjelp til rengjøringen mot å betale et tillegg på reisemålet.

Medisiner til personlig bruk under oppholdet
Du må kontakte legen din for å få en bekreftelse på at de medisinene du har med deg er dine og kun skal brukes av deg. Bekreftelsen må være på engelsk, slik at du ikke får problemer på reisen.

Oppvarming
Leilighetene på Kypros og Lanzarote er ikke så godt isolert som norske boliger. Husene har flisegulv/-vegger og holder derfor dårlig på varmen. Du må derfor regne med å kle deg godt innendørs. Ta med varme klær, tykke ytterplagg, varme sokker og tøfler.

Reiseforsikring
– Blanketten E-111 gir kun rett til lege-/sykehusbehandling på lik linje med lokalbefolkningen, og erstatter ikke reiseforsikringen.
– Blanketten, som du kan få på ditt lokale trygdekontor, kan imidlertid gi deg rett til behandling for kroniske plager, noe reiseforsikringen ikke dekker.
– Informasjon om trygdeforhold for reiser utover seks måneder får du på trygdekontoret på ditt hjemsted.
– Siden reiselengden kan forlenges med inntil en uke, må du sørge for at din reiseforsikring er gyldig for tilstrekkelig antall dager.
– Helårs reiseforsikring gjelder kun for reiser av opp til 45 dager. Husk derfor å kjøpe tillleggforsikring slik at du er dekket for hele oppholdet.

Ut- og hjemreisedato på langtidsferie
Endelig utreisedato vil fastsettes senest 45 dager før utreise fra Norge, og 21 dager før hjemreise fra reisemålet. Disse datoene kan variere med 1 – 5 dager fra første oppgitte reisedag. Det vil ikke bli tilbakebetalt kompensasjon dersom reisen forkortes eller forlenges. Priser for måltider, enkeltrom og ekstrasengsrabatt vil justeres tilsvarende antall dager som reisen forlenges/forkortes. Unntaksvis kan mellomlanding forekomme på flyreisen.

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.