Viktig å vite

Før du skal ut og reise kan det være mye du lurer på. Her har vi derfor samlet det meste av det som er verdt å vite, både før og etter din reise. Informasjonen er inndelt i kategorier som du finner i menyen nedenfor.

Hvis du ikke finner svar på dine spørsmål her, kan du gjerne kontakte oss på info@vitalreiser.no eller på tlf. 56 57 47 50

Helse og vaksinasjoner

Legemidler
I følge Schengenavtalen skal den som behandles med legemidler som klassifiseres som narkotika og reiser til et annet land innen Schengen, på oppfordring fremvise en erklæring på dette. For reiser til land utenfor Schengen anbefaler vi å ha med en skriftlig erklæring på reseptbelagte legemidler fra lege, på et passende språk.

Gravide
Informasjon om graviditet og flyreiser finnes på de ulike flyselskapenes nettsider.

Funksjonshemmede
Flyreisen og assistanse: Av sikkerhetsmessige grunner har alle våre samarbeidende flyselskaper bestemmelser om hvor mange funksjonshemmede som kan reise på samme fly. Det er derfor svært viktig at kunden ved bestilling informerer Vitaltour dersom han/hun har en eller annen form for funksjonshemming. Dette gjelder også funksjonshemmede som helt eller delvis klarer seg selv både ved ombordstigning og avstigning av flyet og selv om den funksjonshemmede har med seg egen ledsager. Dette gjelder også døve, blinde, psykisk utviklingshemmede eller personer som grunnet alder eller sykdom kan ha problemer med å komme seg på eller av flyet. Vær spesielt oppmerksom på at reisende som har behov for rullestol og/eller bærehjelp til setet ikke kan reise uten ledsager. Har du behov for assistanse på flyplassen, må du kontakte ditt flyselskap eller turoperatøren senest 48 timer før avreise.
Reiser den funksjonshemmede som en del av en gruppe, må hovedbestilleren av reisen gjøre Vitaltour oppmerksom på graden av funksjonshemming ved bestilling, slik at vi kan søke godkjennelse fra flyselskapet. Dette gjelder selv om gruppen har med seg en eller flere ledsagere.
Les mer på Avinor >>

Hotell: Ingen hoteller på våre reisemål oppfyller kravene som stilles av Norges Handikapforbund selv om hotellene kan ha tilpasninger som er godkjent i det gjeldende land. Spør reisekonsulenten om hotellanbefaling hvis du er usikker. Uspesifiserte reiser anbefales ikke til fysisk og psykisk funksjonshemmede.

På reisemålet: Det er oftest ikke plass til rullestol på transferbussen. Du må derfor bestille og betale for egen transport mellom flyplassen og hotellet når du bestiller reisen. For mer informasjon kontakt Vitaltour. Har du bestilt vår ordinære transfer, gis det ingen refusjon om denne ikke benyttes. Reiselederne har dessverre ikke mulighet til å gi særskilt assistanse som å løfte eller bære funksjonshemmede eller deres bagasje. Dersom du ikke klarer deg selv, må du ha med egen ledsager. Uspesifiserte reiser anbefales ikke til fysisk og psykisk funksjonshemmede.

Europeisk helsetrygdekort

Dersom du ved midlertidig opphold i et EØS-land får behov for øyeblikkelig hjelp, gir EØS-avtalen deg rett til å få dekket utgifter til medisinsk behandling fra den offentlige helsetjenesten i det landet du oppholder deg i etter samme regler som landets egne borgere. Kortet du må ha kalles “Europeisk helsetrygdekort”, og kan bestilles fra helseøkonomiforvaltningen. Vi minner om at du fortsatt bør ha reiseforsikring da denne også dekker privat helsetjeneste eller for eksempel hjemtransport ved sykdom.
Helseøkonomiforvaltningen >>

Vaksinasjoner
Før reisen tiltar er det ditt ansvar å ta kontakt med din lokale lege eller helsestasjon for å få informasjon om hvilke vaksiner du behøver. Vitalreiser har ikke ansvar for å opplyse om sykdommer og smitte som permanent, eller fra tid til annen kan forekomme på reisemålet. Reiser du med små barn til land utenfor Vest-Europa, bør du ta kontakt med en helsestasjon. Er du gravid, anbefaler vi at du kontakter lege før avreise. Mer informasjon finner du på Folkehelseinstituttets hjemmesider.
Folkehelseinstituttet >>

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.