På Golden Residence kombineres høy bostandard med høyt servicenivå. Du bor i lekre leiligheter som er fordelt i hotellets tre sammenhengende bygninger. For din komfort finnes det oppvarmet utendøs- og innendørsbasseng, et velutstyrt treningsrom, badstue, steambad og en SPA-avdeling med mulighet for ulike skjønnhetsbehandlinger. Barer og en trivlig restaurant finnes også. Her serveres det deilig buffet med nytt tema hver kveld. Hotellet tilbyr underholdning noen kvelder i uken. Her får du mye kvalitet for pengene!

AirconditionJa
KjøleskapJa
TVJa
BassengJa, oppvarmet
BarnebassengNei
Etasjer3-7
HeisJa
ResepsjonJa, 24 timer
BarJa
RestaurantJa
SentralvarmeJa, varmluft
Rengjøring på rommet7 dgr/uke
Safe på rommetJa, ca 100 kr/uke
Lokalt sentrum400 m, Funchal sentrum ca 3,5 km
StrandSjøbad 250 m
InternettGratis WiFi på hele hotellet
Porto Santo. På egen hånd

Porto Santo er Madeiras eneste bebodde naboøy, den er vel verdt et besøk. Dette er lokal-befolkningen på Madeira sitt favorittsted for sommerferie, og blir av mange betraktet som det siste paradis på jord. Her finner du en 9 km lang gyllenfarget sandstrand.

Les mer

Sanden stammer fra korallrev som ble dannet i havet utenfor Porto Santo for millioner av år siden. Da klimaet ble kaldere, døde korallene, og ble med tiden omdannet til denne finkornete sanden.
Ellers kan øya friste med frodig natur, en fin golfbane, gode muligheter for fotturer på egen hånd eller med guide, og hovedstaden Villa Balleira, en hyggelig liten by med flere koselige restauranter og Colombus-museet.
Fergen til Porto Santo går fra havnen i Funchal kl. 08.00. Du kan spise frokost om bord om du ønsker det. Overfarten til Porto Santo tar ca to og en halv time. Den returnerer fra havnen i Villa Balleira om kvelden. Dersom du ønsker å overnatte, er der flere bra hoteller på øya. Vitaltour kan være behjelpelig med bestilling om det er ønskelig.
Kjøp en fellestur med engelsktalende guide, da får du transfer fra hotellet til båten tur/retur, samt transfer og øytur på Porto Santo inkludert.  Ca 83,00 eur.
1:a klasse er frokost og snackbuffet med kaffe og soft drinks på returen inkludert. Ca 110,00 eur

Rundtur i Funchal

Funchal er en by med et myldrende folkeliv. Er det ditt første besøk i byen eller om det er en stund siden du har vært her sist, vil du ha stor nytte av denne orienteringsturen.

Les mer

Vi besøker salgshallen med blomster, krydder, grønnsaker og frukt, og selvfølgelig tar vi oss en tur innom fiskemarkedet.
På broderihuset Bordal får vi se hvordan de vakre broderiene fra Madeira blir til. Vi vandrer etterpå tilbake mot bussen og gjennom en del av gamlebyen.
Etterpå besøker vi den store og vakre katedralenen, bygget i begynnelsen på 1500-tallet. Her får vi også litt ti på egenhånd, og det anbefales å sitte ned for å nyte folkelivet på fra noen av de hyggelige uteserveringene eller kanskje kunne det være fristende med litt shopping.

Vi avslutter turen med en vandring gjennom noen av Funchals trivelige gågater og opp til Borges vinhus, og det blir mulighet for å smake Madeiravin.

Halvdagstur. Pris 23,00 eur. Barn 5-12 år 11,50 eur.

Levadavandring

En fantastisk naturopplevelse og en herlig fottur langs en av Madeiras vanningskanaler, som kalles levada.

Les mer

Vi kjører buss opp til Curral dos Romeiros der vi går opp til Levada dos Tornos. Den leder oss til Palheiro Ferreiro, men før vi kommer så langt stopper vi på tehuset Hortencia der vi kan kjøpe forfriskninger. Hele vandringen er ca 6 km og tar vel 2 timer. Etter vandringen tar bussen oss til Camacha, som er sentrum for korgfletting på øya. Der serveres vi en lettere lunch bestående av en herlig kjøttsuppe.

Halvdagstur. Pris 30,00 eur.

Nonnenes dal

På smale landeveier reiser vi rett inn i hjertet av Madeira –  til Nonnenes dal.

Les mer

Første stopp blir på en utkikkspost ved Eira do Serrado. Derfra kan man gå den korte vandringen opp til utsiktspunktet som ligger 1905 meter over havet, og her kan man beundre utsikten over dalen.
Ferden går videre ned til den lille isolerte byen Curral das Ferreiras der vi får tid å vandre litt rundt på egen hånd og kanskje besøke den vakre kirken. Turen avsluttes med et besøk i Monte, kjent for kirken der den siste Habsburgiske keiseren ligger begravd. I Monte kan man også kjøre en tur med de berømte kurvsledene.

Pris 25,00 eur. (sledetur ikke inkludert)

Store øyturen

Turen går østover fra Funchal langs sydkysten til vi kommer til Madeiras nest største by, Machico, hvor vi gjør et kort fotostopp.

Les mer

Vi kjører videre mot nordkysten, og stopper  i den lille byen Porto da Cruz. Her kan man vandre på den lille strandpromenaden og kanskje besøke sukkerørsfabrikken. Neste stopp blir i byen Santana. Denne byen er kjent for sine fargeglade hus med stråtak. Her besøker vi også vingården Quinta do Furao, som har en fantastisk utsikt over nordkysten av Madeira.
Vi fortsetter turen på de gamle landeveiene langs den dramatiske nordkysten til São Vicente, der vi nyter en treretters lunsj.
Ferden forsetter vestover ut til byen Porto Moni, den nordvestligste byen på Madeira, kjent for sine naturskapte havbasseng. Vi returnerer til Funchal via en av øyas lengste tunneler (og dyreste). Turen avsluttes med et besøk på en av Europas høyeste havklipper, Cabo Girão.

Heldagstur.
Pris 50,00 eur. inkl. lunsj

Espetada-aften

Like utenfor Funchal ligger den trivelige gamle restauranten A Seta. Der hilser Carlos og hans team oss velkommen. De byr på en tradisjonell Madeiraaften med en tre retters middag med drikke til.

Les mer

Espetadas er meterlange grillspyd, som serveres hengende over bordene med herlig oksekjøtt krydret med laubærblad, hvitløk og salt. Under middagen blir det først underholdning med fadosang, og siden danser et av Madeiras fartsfylte folkedanslag.

Kveldsutflukt.
Pris 40,00 eur.

2-dagers vandringer

Å vandre langs Madeiras berømte levadaer er en av de beste måtene å oppleve Madeira på.

Les mer

Vi har valgt ut to middels vanskelige vandringer: De 25 fossers sjø på den vestre delen av Madeira og Ribeiro Frio – Portela på den østre delen. Disse to vandringene byr på mange ulike fantastiske naturopplevelse. Vandringene er ledet av skandinavisktalende fjell og vandringsguide.
Hver vandring tar ca 4-5 timer i behagelig tempo. Samtlige vandringer krever grunnkondisjon og gode sko (gjerne fjellsko). Ta med egen nistepakke med drikke, en sekk med ekstra jakke/genser og en lommelykt. Vandringene går på tirsdager og fredager.

Tur 1. Ribeiro Frio-Portela, Levada do Furado
Levada du Furado har vært stengt i et par år på grunn av vedlikeholdsarbeid, men er nå åpen igjen. Turen mellom Ribeiro Frio som ligger 800 moh og Portela 600 moh er en vakker vandring på ca. 12 km og går gjennom Lauri Silva-skogen som er med på UNESCOs verdensarvliste. Turen er veldig variert og ganske enkel men samtidig byr den på en svimlende utsikt over nordkysten som er fantastisk. Langs stien vi følger er det sporadiske fossefall og grotteformasjoner. Distanse/tid: 11 km/ca. 4 timer.

Tur 2. De 25-fossers sjø
En av de vakreste vandringene på øya starter fra Madeiras vestre høyslette, Paul de Serra. Vi går ned mot skogvokterboligen Rabaçal og videre mot fossen Risco. Videre går turen mot de 25-fossers sjø. Gjennom skogen av trelyng kommer vi til en liten sjø omgitt av vulkanklipper med flere fosser. På returen følger vi levada-tunnelen som leder vannet og oss ut på andre siden av fjellet. Tunellen er ca. 700 m lang og ikke opplyst. Guiden pleier å ha med seg noen ekstra lommelykter. Distanse/tid: 12 km/ca. 4 timer.

Pakken består av to heldagsturer.
Pakkepris 540,-/person ved bestilling sammen med reisen.

Turer på egen hånd

Det er mange severdigheter på Madeira, og mye å ta seg til på egen hånd. Selv om Madeira er en forholdsvis liten øy, rekker en ikke over alt ved første besøk. Vi har satt opp noen forslag til turer og aktiviteter, for å vise litt av hva Madeira har å by på.

Les mer

Turene går ikke med skandinavisktalende guide.

Soling og bading
Det er mange muligheter til strandliv på Madeira, både ved de store havbassengene og ved de små strendene.
De kommunale badeanleggene koster ca 5 euro, pensjonister og barn kan få rabatt. De private anleggene er dyrere. Vi kan anbefale Ponta Gorda, et kommunalt anlegg som ligger langs strandpromenaden i Lidoområdet og naturstranden Praia Formosa med både svart lavasand og klippesten. I byen Machico och i byen Calheta, finnes det kunstige strender med gul sand i fra Sahara. Det er gratis inngang på disse strendene. I Calheta kan man leie solstol og parasoll.

Jogge langs havet
Fra Lidobadet til Camera de Lobos går det en fin 5 km lang strandpromenade langs havet. Du behøver ikke gå hele veien, men kan rusle, jogge eller bare spasere så langt det passer deg. Der er kart langs hele ruten som forteller deg hvor du er, og går du helt til Camera de Lobos, er det enkelt å ta lokalbussen eller en drosje tilbake til hotellet.

Funchal
Vår halvdagsutflukt til sentrum av Funchal gir deg et godt utgangspunkt for å oppleve Funchal på egen hånd. Du kan rusle i gågatene, oppleve den særpregede Santa Maria gaten med alle sine koselige restauranter og malte dører, besøke noen av kirkene, parkene eller museene eller ta taubanen opp til bydelen Monte. Derfra kan du kjøre i en av de berømte kurvsledene ned igjen, om du er riktig modig. Vil du handle noe, er det rikelig med muligheter, både i de små butikkene i gågatene og i de større handlesentrene.

Fra bassengområdet har du fantastisk utsikt over Atlanterhavet.

Innbydende basseng med solsenger og parasoller.

Den flotte strandpromenaden inviterer til spaserturer eller kanskje en joggetur?

Sommer - sol og bad, herlig stemning!

Restauranten er innredet med en moderne, rustikk stil.

Trimrom med et godt utvalg av utstyr.

Leilighetene er store og komfortable med moderne innredning.

Store og godt utstyrte leiligheter gir høy bostandard.

Bestill din reise

Ingen reiser funnet
Prisene kan endre seg helt frem til du har fullført bestillingen.
Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.