Mat- og Vinreise til Tarragona
Bli med til Tarragona – byen med mat, vin, olivenolje og kultur i en herlig blanding!
Vi besøker små idylliske landsbyer med vingårder, olivenlunder og spennende spisesteder. Byen Tarragona er utgangspunkt for våre utflukter. Velg mellom miniuke og weekendturer i september.
Tarragona – inspirerende og fasinerende
Den historiske byen Tarragona ligger langs middelhavskysten i provinsen med samme navn. Dette er et spennende vindistrikt, og området grenser til Les Garrigues, som er sentrum for kultivering av oliven i Catalonia.
I Tarragona spiser du godt og nyter lokale viner fra Priorat, Penedes, Terra Alta, Cava og fra Tarragona selv. Små restauranter og tapasbarer er typisk for gamlebyen, mens det i fiskehavnen El Serrallo finnes restauranter som spesialiserer seg på sjømat.
Tarragonas historie og kultur er kronet med en middelhavsblå himmel og byen er velsignet med vakre strender som er kjent for sin gylne sand.
Shoppingmulighetene er mange og det finnes alt fra store shoppingsentre til markeder og småbutikker. På tirsdager og torsdager finner du det populære gatemarkedet på Nueva Rambla
Program miniuke
Mandag
Ankomstdag
Velkomstmiddag på restaurant i gamlebyen i Tarragona. Vi blir servert spanske spesialiteter og deilig vin fra lokale produsenter.
Tirsdag
Tidlig ettermiddag kjører vi vestover gjennom vinranker og olivenlunder til Les Garrigues og La Pobla de Cervoles. Første stopp blir på vingården Mas Blanch i Jove, der de lager økologiske viner og blander vin med kunst. Rundvandring blant vinrankene, som er prydet med kunstverk, og vi får smake på husets viner som har vunnet internasjonale priser.
Videre går turen til fots gjennom den pittoreske landsbyen la Pobla og til Santiagos olivenlund, hvor den nydelige olivenoljen Davalia kommer fra. Her blir det først en innføring om produksjon og bruksmåter av olivenolje. Det blir også servert et enkelt rustikt måltid i olivenlunden. Desserten plukker du selv fra det 300 år gamle fikentreet.
Onsdag
Sen ettermiddag går turen mot DO Priorat og Monsant-regionen. Ved foten av det spektakulære Monsant-fjellet har familien Ametller dyrket vin i 7 generasjoner. De kjenner sin jord og de har håndplukket druesortene. Vi får en omvisning på vingården og smaker på de ulike vinene som de har utviklet seg frem til gjennom flere generasjoner.
Turen går videre til Catalonias vakreste landsby, Siurana, som ligger på en klippe 737 moh. Herfra er det en fantastisk utsikt over det spanske landskapet.
Middagen inntas på Quatre Molins, en restaurant drevet av et engasjert team som er opptatt av vin- og matkultur, lokale produkter, samt holde liv i gamle mattradisjoner. Vi nyter her en 5-retters meny med vinpakke.
Torsdag
Hele dagen til egen disposisjon.
Fredag
Avreise
Program weekend
Fredag
Ankomstdag
Velkomstmiddag på restaurant i gamlebyen i Tarragona. Vi blir servert spanske spesialiteter og deilig vin fra lokale produsenter.
Lørdag
Sen ettermiddag går turen mot DO Priorat og Monsant-regionen. Ved foten av det spektakulære Monsant-fjellet har familien Ametller dyrket vin i 7 generasjoner. De kjenner sin jord og de har håndplukket druesortene. Vi får en omvisning på vingården og smaker på de ulike vinene som de har utviklet seg frem til gjennom flere generasjoner.
Turen går videre til Catalonias vakreste landsby, Siurana, som ligger på en klippe 737 moh. Herfra er det en fantastisk utsikt over det spanske landskapet.
Middagen inntas på Quatre Molins, en restaurant drevet av et engasjert team som er opptatt av vin- og matkultur, lokale produkter, samt holde liv i gamle mattradisjoner. Vi nyter her en 5-retters meny med vinpakke.
Søndag
Tidlig ettermiddag kjører vi vestover gjennom vinranker og olivenlunder til Les Garrigues og La Pobla de Cervoles. Første stopp blir på vingården Mas Blanch i Jove, der de lager økologiske viner og blander vin med kunst. Rundvandring blant vinrankene, som er prydet med kunstverk, og vi får smake på husets viner som har vunnet internasjonale priser.
Videre går turen til fots gjennom den pittoreske landsbyen la Pobla og til Santiagos olivenlund, hvor den nydelige olivenoljen Davalia kommer fra. Her blir det først en innføring om produksjon og bruksmåter av olivenolje. Det blir også servert et enkelt rustikt måltid i olivenlunden. Desserten plukker du selv fra det 300 år gamle fikentreet.
Mandag
Avreise
Pakken inkluderer:
Flyreise Bergen – Barcelona direkte tur/retur.
Innkvartering på Hotel SB Ciutat de Tarragona med frokostbuffet.
4-stjerners hotell med sentral beliggenhet ved Rambla Nova
Busstransport tur/retur flyplass – hotell, samt to utflukter
Omvisning, presentasjon og vinsmaking på to vingårder.
Besøk i olivenlund med foredrag
3 middager med vin
Reiseleder under oppholdet
Miniuke: 10.sep og 17.sep
Weekend: 14.sep og 21.sep
Minikuke: 10.sep 8.995.-
17.sep 9.495,-
Weekend: 14.sep 9.495,-
21.sep 9.495,-
Bli med til Tarragona – byen med mat, vin, olivenolje og kultur i en herlig blanding!
Vi besøker små idylliske landsbyer med vingårder, olivenlunder og spennende spisesteder. Byen Tarragona er utgangspunkt for våre utflukter. Velg mellom miniuke og weekendturer i september.
HOTELLFORSLAG
Det finnes ingen utflukter for dette hotellet.