Viktig informasjon før du skal reise!

Oppdatert 06.04.2022
For fullvaksinerte går det stort sett veldig lett og greit å reise og feriere på våre reisemål. Velger du å la deg vaksinere vil det gjøre både reisen og oppholdet enklere og smidigere for deg.

HVIS DU ER FULLVAKSINERT

Når er vaksinen du har fått gyldig for innreise til Spania?
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 9 måneder (270 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Spania. Er det mer enn 9 måneder (270 dager) siden, krever spanske myndigheter at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson). Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er ikke vaksinen din godkjent for innreise til Spania, og du må da følge kravene som gjelder for reisende som ikke er vaksinert.

1. Innreiseskjema
Spanske myndigheter krever ikke lenger at du skal fylle ut et innreiseskjema dersom du kan fremvise et gyldig koronasertifikat. Krav om koronasertifikat gjelder ikke for barn under 12 år.

2. Koronasertifikat
Hvis du oppfyller vaksinekravene for innreise til Spania, trenger du kun å fremvise et gyldig koronasertifikat. I teksten over kan du se hva hvilke vaksinekrav som gjelder.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

HVIS DU IKKE ER FULLVAKSINERT

1. Innreiseskjema
Spanske myndigheter krever ikke lenger at du skal fylle ut et innreiseskjema dersom du kan fremvise et gyldig koronasertifikat, eller er under under 12 år. Se kravene til gyldig koronasertifikat.

Hvis du ikke kan fremvise et gyldig koronasertifikat, må du fylle ut innreiseskjemaet før du sjekker inn på avreiseflyplassen.
Veiledning>>
Innreiseskjema>>

2. Koronasertifikat
Alle fra fylte 12 år, som ikke er vaksinert/ikke oppfyller vaksinekravene, må fremvise dokumentasjon på ett av følgende på avreiseflyplassen for at koronasertifikatet skal være gyldig:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 24 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Bekreftet immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Positivt PCR-testresultat må være minimum 11 dager og maks. 180 dager gammelt.

 

Krav om utskrift av koronasertifikat på Lanzarote

Hotellene på Kanariøyene be om å få se en papirutskift av koronasertifikatet ditt. Vi anbefaler derfor at du skriver ut flere eksemplarer, slik at du alltid har det tilgjengelig på reisen og under oppholdet. I tillegg må du kunne vise gyldig koronasertifikat for å komme inn på restauranter, kjøpesentre osv. Hvis du ikke er fullvaksinert, og reiser på en negativ covid-19-test, betyr det at du også må teste deg i løpet av ferien for å kunne vise frem gyldig testresultat på de stedene som krever dette.
Det gjelder alle reisende f.o.m. fylte 12 år.

Lokale regler/Munnbind
Busstransport mellom flyplass og hotell, samt på utfluktsbusser
Alle passasjerer fra fylte 6 år må bruke munnbind ombord på bussen.

Reisemålet
For alle fra og med 6 år er det obligatorisk å bruke munnbind innendørs på offentlige steder og på offentlige transportmidler.

Hotellet
På hotellområdet, inkludert resepsjon, restaurant, heis eller andre innendørs fellesområder skal alle gjester fra fylte 6 år bruke munnbind. Personer som benytter heisen samtidig, må enten være i samme familie eller dele rom.

Offentlige steder
Strender
Strendene er åpen for allmenheten, og det er ingen restriksjoner rundt utleie av solsenger eller servering på strendene.

Restauranter, barer og nattklubber
Både restauranter og barer holder åpent som normalt. Restauranter: Ingen begrensninger for antall personer rundt bordet, verken utendørs eller innendørs. Nattelivet er for øyeblikket meget begrenset. Munnbindkrav for alle over 6 år innendørs.

Butikker, apotek og severdigheter
Holder åpent, men mange steder har krav om munnbind. Ingen begrensninger for antall personer ved arrangerte sammenkomster utendørs, så lenge det er mulig å holde 1,5 meters avstand til andre.

Offentlig transport
Offentlig transport som tog, buss og taxi fungerer som normalt. Det er påbudt å bruke munnbind for alle over 6 år.

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

 

Registreringsplikten for innreisende til Norge har opphørt med virkning fra 12/02/22 – 10:00

Du finner mer informasjon på Regjeringen.no

Det er viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder for deg. For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon>>

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon

 

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.