Viktig informasjon før du skal reise!

Oppdatert 23.12.2021
Dersom du er fullvaksinert trenger du ikke å ta koronatest for å reise innenfor EØS/Schengen akkurat nå. Det du må gjøre er å laste ned koronasertifikatet ditt og fylle ut innreiseskjema til Spania.Det er viktig at du leser informasjonen om hva som gjelder for ditt reisemål.
 

Hva gjelder for min reise?

Spania har følgende krav ved innreise:
1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.

Vedlagte veiledning som du finner her vil hjelpe deg med å fylle ut skjemaet nedenfor.

Innreiseskjema til Spania finner du her >>
(Innreiseskjema fungerer ikke med nettleseren Internet Explorer.)

Veiledning til utfylling av innreiseskjema >>

Har du spørsmål eller trenger hjelp til utfylling av dette skjemaet: For reisende fra Bergen vil kontoret kunne kontaktes via telefon eller epost lørdager mellom kl 1200 og 1500.
For reisende fra Oslo kan Vitalreiser kontaktes i kontorets åpningstid mandag til fredag kl 0900-1600.

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert senest 14 dager før avreise, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut det offisielle innreiseskjemaet som kreves for innreise til Spania. Vi anbefaler at du også tar en utskrift av koronasertifikatet, slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

Den norske regjeringen har utviklet et eget koronasertifikat som er i tråd med alle EU-krav. Du kan lese mer om det norske koronasertifikatet her>>.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Spania:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

eller
b) En PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

eller
c) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Krav om utskrift av koronasertifikat på Lanzarote

F.o.m. 10. desember kan hotellene på Kanariøyene be om å få se en papirutskift av koronasertifikatet ditt. Vi anbefaler derfor at du skriver ut flere eksemplarer, slik at du alltid har det tilgjengelig på reisen og under oppholdet. I tillegg må du kunne vise gyldig koronasertifikat for å komme inn på restauranter, kjøpesentre osv. Hvis du ikke er fullvaksinert, og reiser på en negativ covid-19-test, betyr det at du også må teste deg i løpet av ferien for å kunne vise frem gyldig testresultat på de stedene som krever dette.
Det gjelder alle reisende f.o.m. fylte 12 år.

Lokale regler/Munnbind
Busstransport mellom flyplass og hotell, samt på utfluktsbusser
Alle passasjerer fra fylte 6 år må bruke munnbind ombord på bussen.

Reisemålet
Fra og med 24. desember innføres krav om å bruke munnbind både utendørs og innendørs på offentlige steder og på offentlige transportmidler. Det anbefales alltid å holde 1,5 meters avstand til andre.

Hotellet
På hotellområdet, inkludert resepsjon, restaurant, heis eller andre innendørs fellesområder skal alle gjester fra fylte 6 år bruke munnbind. Munnbindet kan tas av på bassengområdet og andre utendørsområder så lenge man kan holde avstand til andre på 1,5 meter. Personer som benytter heisen samtidig, må enten være i samme familie eller dele rom.

Offentlige steder
Strender
Strendene er åpen for allmenheten, og det er ingen restriksjoner rundt utleie av solsenger eller servering på strendene.

Restauranter, barer og nattklubber
Både restauranter og barer holder åpent som normalt. Restauranter: Ingen begrensninger for antall personer rundt bordet, verken utendørs eller innendørs. Nattelivet er for øyeblikket meget begrenset. Munnbindkrav for alle over 6 år innendørs.

Butikker, apotek og severdigheter
Holder åpent, men mange steder har krav om munnbind. Ingen begrensninger for antall personer ved arrangerte sammenkomster utendørs, så lenge det er mulig å holde 1,5 meters avstand til andre.

Offentlig transport
Offentlig transport som tog, buss og taxi fungerer som normalt. Det er påbudt å bruke munnbind for alle over 6 år.

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge
Oppdatert 03.12.2021

Reiseråd fra norske myndigheter
UDs globale reiseråd ble fjernet 1. oktober. Regjeringen besluttet da å gå tilbake til å gjøre en vurdering av reiseråd til hvert enkelt land. Les mer hos UD.>>

Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus.
Du finner mer informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testing og koronasertifikat ved innreise på Regjeringen.no

Innreiseregistreringen fylles ut på Entrynorway

Det er viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder for deg. For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge. Les mer hos FHI.>>

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon

 

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.