Kypros i påsken

Ferietips

Om våren, når blomstringen er godt i gang, er Kypros på sitt aller vakreste. Det er alltid noe nytt å oppdage på denne nydelige ferieøya.
Nyt solen og kjærlighetens øy, Middelhavets reneste badevann, lokal mat, kypriotenes gjestfrihet og gode service.

Her får du noen tips med på veien:

Besøk en lokal taverna og bli kjent med det kypriotiske kjøkkenet! Bestill gjerne «Meze», slik kypriotene gjør når de skal ut for å kose seg. Meze er en form for «buffet», der den ene retten blir servert etter den andre, bestående av forretter, salater, dippsauser og varme hovedretter.

Skaff deg en sykkel og trø i vei!
Visste du at Kypros er en favoritt hos syklister og perfekt for de som vil ha en aktiv ferie. Her finner du milelange sykkelstier i både kupert og flatt terreng for både den avanserte terreng- og landeveisyklisten og den ikke fullt så ambisiøse tursyklisten.

Bruk beina og nyt naturen!
Å vandre er verdens eldste mosjonsform, og i tillegg til å bruke kroppen får man fantastiske naturopplevelser.  I Agia Napa kan man vandre fra klosteret i sentrum til den romerske akvadukten og videre opp til Saint Epiphanios kirken, der det er panoramautsikt over Agia Napa og havet.  Derfra kan turen gå videre til skulpturparken.  Herfra kan man ta bussen hjem, eller man kan vandre hjem via båthavnen.

Fordyp deg i historien!
Kypros har vært bebodd av mennesker i ca. 10.000 år.  De eldste spor etter bosetting finnes ved Kalavassos, ca. 30 km øst for Limassol og er fra ca. 8000 f. Kr. Det er rester etter folk fra Anatolia, som var de første bosetterne.

Thalassamuseet ligger sentralt i Agia Napa, like ved turistinformasjonen. Her finner du interessante og lærerike utstillinger som skildrer Kypros’ historie og ikke minst øyas stolte sjøfarerhistorie.

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.