Viktig informasjon før du skal reise!

Oppdatert 26.07.2021

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge.
Bestill nå – vi gir deg ÅPENT KJØP!

Trenger du noe å drømme om, noe å se frem til?

Vitalreiser tilbyr nå ÅPENT KJØP frem til 42 dager før avreise på alle pakkereiser. Det vil si at det er helt kostnadsfritt for deg å avbestille reisen mer enn 42 dager før avreise.

Bestill risikofritt med Vitalreiser!

Visste du at du trygt kan bestille vinterens ferie med Vitalreiser. Vi følger alltid Utenriksdepartementets reiseråd og andre myndigheters anbefalinger – inkludert myndighetene i land vi selger reiser til. Som kunde hos Vitalreiser er det viktig at du holder deg oppdatert på de til enhver tid gjeldende reiseråd og begrensninger.

For deg som kunde betyr det at:

F.o.m. 5. juli, har UD opphevet reiserådet for alle land innenfor EØS/Schengen samt Storbritannia, og vurderer jevnlig smittesituasjonen i de øvrige landene.
De landene som er røde og oransje på FHIs kart viser dermed kun hva som gjelder for innreise tilbake til Norge fra det aktuelle landet. Norske myndigheter fraråder ikke lenger å reise dit, men det er den enkelte reisendes personlige status som avgjør hvilke innreiseregler som gjelder for returen inn i Norge.
Vi  flyr ikke til røde land dersom de er omfattet av reiseråd fra Utenriksdepartementet (UD).
For informasjon om vaksine- og karantenebestemmelser for hjemreisen til Norge, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er ditt ansvar at du oppfyller de krav som er satt for innreise til ditt reisemål. Vi oppfordrer i tillegg alltid til å sjekke UD sin reiseinformasjon om landet du skal reise til.

Hva gjelder for min reise?
Dersom du er fullvaksinert trenger du ikke å ta koronatest for å reise innenfor EØS/Schengen akkurat nå. Det du må gjøre er å laste ned koronasertifikatet ditt og fylle ut innreiseskjema til landet du skal reise til. Noen land kan ha spesielle innreiseregler, og det er derfor viktig at du leser informasjonen om hva som gjelder for Spania.

Spania har følgende krav ved innreise:
1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Innreiseskjema til Spania finner du her>>

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert senest 14 dager før avreise, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut det offisielle innreiseskjemaet som kreves for innreise til Spania. Vi anbefaler at du også tar en utskrift av koronasertifikatet, slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Spania:

a) En negativ covid-19-test (hurtigtest er godkjent) som er maks. 48 timer (72 timer for Kanariøyene) gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Krav om utskrift av koronasertifikat på Lanzarote
Reiser du til Kanariøyene og skal bo på hotell, krever hotellene at du kan fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert, testet eller immun.
En utskrift av koronasertifikatet ditt (på engelsk) eller annen dokumentasjon må vises ved innsjekk på hotellet. Det gjelder alle reisende f.o.m. fylte 12 år.

Lokale regler
På Kanariøyene er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge du kan holde tilstrekkelig avstand (1,5 meter) til andre. Derimot gjelder munnbindpåbudet innendørs på alle offentlige steder for alle unntatt barn under 6 år.

Bestill nå>>

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.