Førjulstur til Flåm, et vintereventyr med Flåmlandsbanen! Program

Vi har med oss de samme reiselederne vi har hatt med oss på de øvrige turene, og de er alle opptatt av å skape en flott tur, med et sosialt og herlig program både for den som reiser alene, og for de som reiser sammen!

Onsdag 01.desember
Avgang fra Bergen Jernbanestasjon tidlig morgen med Bergensbanen til Myrdal.

På Myrdal stasjon skifter vi tog, og går om bord i den legendariske Flåmsbanen, beskrevet som en av de vakreste togreisene i verden, og en av de største turistattraksjonene i Norge. I løpet av en times reise fra høyfjellet 867moh tar toget oss til havnivå i Flåm, innerst i Aurlandsfjorden. Flåmsbanen var en sliten og slitt jernbanestrekning som NSB ville legge ned, uten særlig mange passasjerer, bortsett fra i noen hektiske sommeruker. Men, aurlendingene ville ikke ha noen nedleggelse av det de mente var verdens vakreste togreise, og i 1997 gikk lokale krefter sammen for å overta Flåmsbanen. Resten er en suksesshistorie, som også har bidratt til den store satsingen i Flåm, ikke minst på cruisetrafikk.

Fra de klassisk behagelige togkupeene ser du Flåmsdalens varierte landskap gli forbi utenfor. Er vi heldig gjør toget et fem minutters fotostopp ved Kjosfossen, før reisen nedover dalen fortsetter. Når vi nærmer oss Flåm passerer vi jordbrukslandskap, gamle Flåm sentrum og kirken fra 1670. Legg merke til de små gårdene som ligger på steder man skulle tro at ingen kunne bo!

Vårt hotell i Flåm er utrolige Fretheim Hotel, opprinnelig en gård, men da de engelske lakselordene begynte å komme på midten av 1800 tallet, tok de inn på gården til Christen Fretheim. Etter hvert som lordene ble lenger og lenger perioder for å fiske, og også tok del i reinsjakta, ble Christen lei av å ha lordene i huset sitt, så i 1879 bygget han eget hus til gjestene, kalt «den engelske villaen». Siden har villaen blitt ombygget og utvidet adskillige ganger, inntil det nå fremstår som det flotte Fretheim Hotel med 122 rom, restauranter, bar, konferanse- og bankettavdeling og mye mer. Her bor vi selvsagt begge dager.

Etter lunch på hotellet tar vi en rusletur i Flåm sentrum, og inkluderer også et besøk på museet i bygden. Flåm er særdeles vakkert julepyntet, og det kan være en opplevelse og vandre rundt i sentrum. Kanskje det frister med et besøk på Ægir, det lokale mikrobryggeri.

Klokken 19.00 møtes vi til aperitiff, før vi inntar vår middag i restauranten. Etter middag samler våre reiseledere alle sammen og sørger for en trivelig kveld, forhåpentligvis med både lått og løye.

Torsdag 02.desember

Etter en god frokost torsdag setter vi oss i buss og kjører de få kilometerne til Aurland, som ligger ved Sognefjordens sørlige fjordarmer, Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Her besøker vi Aurland Skofabrikk, som siden tidlig på 1900 tallet har produsert Aurlandsskoen, som mange av oss husker fra barndommen, med den karakteristiske 10 øringen. I dag produseres det også både vesker, belter og andre skinnprodukter på fabrikken.

Vel tilbake på hotellet er det tid til lunch, og ettermiddagen er helt til fri disposisjon.

Kl. 19.00 møtes vi igjen til aperitiff, før vi kl. 19.30 inntar en vidunderlig julebuffet i hotellets restaurant. Etterpå koser vi oss med dans og moro i hotellets salonger, dette blir en skikkelig helaften med god mat og drikke, og ikke minst hyggelige gjester.

Fredag 03.desember

Fredag morgen inntar vi igjen en god frokost, før vi starter hjemreisen med egen buss. Bussen hjemover går via Gudvangen, opp den utrolige Nærøydalen, via Stalheim, Oppheim og Vinje og omsider mot Voss. Denne bussturen gir oss noen av de vakreste stedene på Vestlandet, og er en opplevelse i seg selv. På Voss stopper vi på Park Hotell Vossevangen for lunch. Park Hotel Vossevangen vil flere av oss kjenne igjen fra tidligere turer med Vitalreiser, er kjent for sin gode mat, og ikke minst for å ha en av Nord Europas største vinkjellere. Etter en god lunch fortsetter vi reisen mot Bergen, og regner med å være i Bergen ca. kl. 17.00.

Prisen kr. 5995,- inkluderer togreisen fra Bergen til Myrdal, den legendariske Flåmsbanen og selvsagt returen med egen buss fra Flåm til Bergen samt lunch på Voss. Videre inkluderes to døgn i delt dobbeltrom med frokost, en lunch, en middag, julebuffet og to ganger aperitiff. Utflukt til Aurland med buss

Tillegg enkeltrom kr 800,-.

Turen går med tåg og buss fra Bergen, vi håper å se deg der.
Bestilling gjøres ved å ringe direkte til oss, tlf. 56 57 47 50.

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.