Lanzarote

Lanzarote er bygget opp etter retningslinjer fra øyas store kunstner César Manrique. Bebyggelsen på Lanzarote består derfor stort sett av idylliske en og to-etasjes hvite bygninger med grønne eller blå vinduskarmer.

Opplev et av Europas kanskje mest gjennomførte reisemål.
Lanzarote er skapt av vulkaner, noe som gjør øya til en geologisk perle og et spennende reisemål for deg som vil utforske det unike landskapet. På Lanzarote finner du vulkankrater, grotter og spennende formasjoner – skapt av lava for bare 183 år siden.
Klimaet er, ifølge mange, det beste på Kanariøyene. Høyeste punkt er kun 670 m.o.h. og derfor blir fuktigheten som kommer med passatvindene aldri værende. Nedbøren er kun 115 mm. per år, noe som er svært lite. Kanskje ikke så rart, siden det kun er 10 mil til Afrika.
Lanzarotes innbyggere er veldig stolte av at øya er på UNESCOs liste over verdens unike naturreservat, og gjør alt for å bevare sitt særpreg. Dette merker vi på den måten myndighetene, gjennom César Manrique, har tilrettelagt øyens severdigheter. Blant disse finner du nasjonalparken Timanfaya med sitt vulkanske månelandskap, kaktusparken med verdens nest største kaktusutvalg og grotten som huser verdens lengste underjordiske vulkanelv – La Cueva De Los Verdes.
Når du er på Lanzarote, må du ikke gå glipp av den gamle hovedstaden Teguise. Reis dit en søndag, og opplev det fargesprakende markedet med stor M. Her finner du det meste som går an å selge, både til faste priser og med muligheten for å prute. I Teguise ligger også øyas eldste kirke og andre bygninger som er merket som kulturminner.
Er du mer opptatt av slaraffenliv og sol, byr Lanzarote på 87 flotte strender, spennende tettsteder med et godt utvalg av restauranter, kafeer og butikker. Lanzarote er en liten øy, kun 58 km lang og 20 km bred. Dette gjør at du ikke trenger bruke mye tid på å komme deg rundt på øya, enten du vil gjøre det på egen hånd eller om du vil bli med på et av våre arrangementer.
Tilgjengelighet for bevegelseshemmede på Lanzarote generelt er middels. Øya er kupert, men har tilrettelagte veier langs stranden fra Puerto del Carmen til Arrecife.

Puerto del Carmen er Lanzarotes største ferieby hvor du finner den 12 km. lange strandpromenaden til hovedstaden Arrecife. Her ligger mange fine, naturlige sandstrender – ypperlig for bading, lange spaserturer på morgenen eller en koselig kveldstur med besøk på ett av de mange serveringsstedene du finner langs promenaden.
Vi har valgt å slå oss ned i den nye bydelen Matagorda, øst i Puerto del Carmen. Våre hoteller/leiligheter ligger idyllisk til helt nede ved stranden og med kort vei til både shopping og restauranter.
Puerto del Carmen var i sin tid en liten fiskerlandsby, som takket være de flotte, naturlige strendene har blitt et av Kanariøyenes beste og mest populære reisemål.
Fiskehavnen og ”gamlebyen” er fortsatt 2 av de viktigste trekkplastrene. I fiskehavnen kommer båtene inn med dagens fangst, som serveres på noen av de mange restaurantene og tapasbarene. I ”gamlebyen” finner man også flere trivelige restauranter og muligheter for en god handel i det store, moderne shoppingsenteret som ligger her.
Puerto del Carmen har vokst fra øst til vest langs sine sydvendte strender. Langs stranden Playa Blanca eller Playa Grande finnes mange butikker og utesteder, og det er vel det som i dag betraktes som Puerto del Carmens sentrum.
Lenger øst ligger Poscillosstranden og Matagordastranden. Her, mellom Puerto del Carmen og hovedstaden Arrecife, har et hotell- og boligområde med moderne infrastruktur og meget gode tur- og bademuligheter vokst opp. Blant annet har man omgjort den gamle hovedveien til en bred og fin strandpromenade. I disse rolige omgivelsene ligger flere fine boalternativer og et trivelig shoppingsenter med mange hyggelige restauranter og barer.
I Puerto del Carmen finner vi også mange norske innslag.  Den Norske Sjømannskirke har etablert seg i Puerto del Carmen og er et meget populært samlingspunkt. Den Nordiske foreningen arrangerer regelmessig hyggekvelder og andre aktiviteter.
Playa Blanca. Lengst sør på Lanzarote finner du Playa Blanca , som på spansk betyr ”den hvite stranden”.
Den gamle fiskerlandsbyen har shopping, aktiviteter og sjarmerende restauranter, kombinert med rolig atmosfære og herlige strender. Med strandpromenaden som utgangspunkt, er de vakre strendene i Playa Blanca lette å finne.
Her kan du også hygge deg med vannsportaktiviteter. Restaurantene ligger på rekke og rad, med herlig atmosfære og havutsikt. Du kan nyte fantastisk sjømat, eller spanske spesialiteter og internasjonale retter.
I den litt mer moderne delen av Playa Blanca finnes flere restauranter, elegante butikker, bowlinghall og minigolf.

Hovedstad:

Arrecife

Innbyggere/areal:

Ca. 100 000, hvorav ca. 44 000 i Arrecife. Lanzarote ligger bare 100 km. fra Afrikas vestkyst og er på ca. 846km2.

Språk:

Spansk, men mange snakker godt engelsk.

Tidsforskjell:

Norge – 1 time.

Avstander:

Fra flyplassen til Puerto del Carmen ca. 10 km.

Busstransfer:

Buss fra flyplassen til hotellene tar ca. 15 minutter.

Prisnivå:

I butikk: 1 l. vann fra ca. kr. 8,-, mineralvann (33 cl) fra kr. 8,-, en loff fra kr. 10,-. På restaurant: øl (50 cl) fra kr. 30,-, lunsj fra kr. 85,-, middag fra kr. 125,-.

Valuta og kredittkort:

Euro. De vanligste kredittkortene kan benyttes i butikker og restauranter. Det er et godt
utbygd tilbud av minibanker.

Klima:

Lanzarote har et stabilt, behagelig klima hvor du ikke opplever de store svingingene mellom dag og natt. Det er sjelden temperaturen faller under 16 grader.

Vann:

Vann i springen er avsaltet sjøvann. Vi anbefaler derfor drikkevann på flasker.

Visum og pass:

Norske statsborgere trenger ikke visum, men må ha med gyldig pass.

Telefon:

0034 for å ringe til Lanzarote. Norske mobiltelefoner fungerer godt. Ca. 90 % av øya har GSM-dekning.

Underholdning:

I tillegg til underholdning på hotellene og restauranter, har Sjømannskirken og den nordiske foreningen regelmessige arrangementer.

Kommunikasjon:

Bussnettet på Lanzarote er ikke det best utbygde, men med litt tålmodighet går det greit å ta seg fram også med buss. Det er for øvrig både lett og rimelig å benytte seg av taxi. Lokalbussene går daglig mellom Puerto Calero, Puerto del Carmen og Playa Blanca og til hovedstaden Arrecife. Taxi fra Puerto del Carmen til hovedstaden Arrecife koster ca. kr. 100,- (ca. 20 km). Daglig fergeforbindelse til Fuerteventura (ca. 25 min) fra Playa Blanca, ca. kr. 230,- t/r. Daglig forbindelse til La Graciosa.

Golf:

Lanzarote har en flott 18 hulls golfbane kun ca 15 minutters kjøring fra hotellene. En ny bane like utenfor Puerto del Carmen er under bygging.

Turmuligheter:

Lanzarote byr på et spennende landskap med gode turmuligheter. Langs havet i Puerto del Carmen er det lagt godt til rette med strandpromenader.

Bil- og sykkelutleie:

Pris på leiebil varierer avhengig av type og varighet. Priser fra kr. 160,- pr dag. Sykkel kan leies fra kr. 80,- per dag.

Strender:

I Puerto del Carmen er det en lang og finkornet sandstrand. Langs hele kysten, fra Puerto del Carmen til Arrecife, ligger det flere herlige sandstrender, bl.a. i Los Pocillos og Matagorda.

Fornøyelser:

I Puerto del Carmen er det en rekke barer, diskotek, puber samt et kasino. Playa de los Pocillos og Playa de Matagorda er noe roligere, men har også flere restauranter og barer, noen med levende musikk. Enkelte hoteller arrangerer dans noen kvelder i uken.

Barnevennlig:

Barnevennlige sandstrender i Playa del Carmen og Playa Blanca. I høysesongen er det livlig trafikk langs strandpromenaden i sentrale Puerto del Carmen.

Puerto del Carmen er Lanzarotes største ferieby. Her ligger mange fine, naturlige sandstrender – ypperlig for bading, lange spaserturer på morgenen eller en koselig kveldstur med besøk på ett av de mange serveringsstedene du finner langs strandpromenaden.

HOTELLFORSLAG

Gaviotas Village

Leilighetshotell - Puerto del Carmen

SolSolSolSol
 • Basseng: Ja
 • Restaurant: Ja
 • Lokalt sentrum: 100 m, P. del Carmen 3,5 km
 • Strand: 0-400 meter
 • Internett: Gratis WIFI på hele hotellet.

Måltidspakke kan kjøpes i tillegg.

Costa Sal

Leilighetshotell - Puerto del Carmen

SolSolSolSol
 • Basseng: Ja
 • Restaurant: Ja
 • Lokalt sentrum: 200 m, P. del Carmen 3,5 km
 • Strand: ca 250 m
 • Internett: Gratis WiFi på hele hotellet

Måltidspakke kan kjøpes i tillegg.

Cascadas

Leilighetshotell - Puerto del Carmen

SolSolSol
 • Basseng: Ja
 • Restaurant: Ja
 • Lokalt sentrum: 100 m, P. del Carmen 3,5 km
 • Strand: 250 meter
 • Internett: Gratis WIFI ved bassengområdet. Avgift i leilighetene.

Måltidspakke kan kjøpes i tillegg.

Oasis

Leilighetshotell - Puerto del Carmen

SolSolSol
 • Basseng: Ja
 • Bar: Ja
 • Restaurant: Nei
 • Lokalt sentrum: ca 300 m
 • Strand: ca 500 m
 • Internett: Gratis WIFI ved bassengområdet. Avgift i leilighetene.

Frokost kan kjøpes i tillegg.

Green Bay

Leilighetshotell - Puerto del Carmen

SolSolSol
 • Basseng: Ja
 • Restaurant: Ja
 • Lokalt sentrum: 200 m. P.Del Carmen 3,5 km
 • Strand: 350 m
 • Internett: Gratis WIFI ved bassengområdet Cascadas. Avgift i leilighetene.

Måltidspakke kan kjøpes i tillegg.

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.