Kypros

Middelhavsøya med Europas reneste badevann. Med sine 330 regnfrie dager i året kan vi så godt som garantere deg en solrik ferie på Kypros.

Med en beliggenhet sørøst i Middelhavet er Kypros et av de mest solrike stedene i Europa. Øya har 330 regnfrie dager i året.
Levestandarden er høy på Kypros, her er et høyt utdanningsnivå og infrastrukturen er velutviklet.
Foruten klimaet, skiller Kypros seg ut i forhold til mange andre reisemål gjennom den kypriotiske gjestfriheten og den gode servicen. Kypriotene møter turismen med et smil og vet hvordan gjestene deres ønsker å bli behandlet. Dette merkes kanskje spesielt på spisestedene. Kypriotene legger sin ære i maten de lager. Middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer. Potetene fra Kypros er anerkjent. Men det dyrkes  mange andre grønnsaker og frukter,noe som kypriotene vet å utnytte. Du finner mange velsmakende retter som skulle passe de fleste. Meze bør prøves! Det er et koldtbord med mange ulike retter av lokale spesialiteter.
Kypros er en av få selvstendige øyer i middelhavet. Da øya ble selvstendig i 1960, bodde det ortodokse gresk-kyprioter og muslimske tyrkisk-kyprioter jevnt fordelt på øya. På 1960 – tallet var det en del uroligheter mellom de to folkegruppene, og de skilte mer og mer lag ved å bosette seg i forskjellige byer og landsbyer på øya. Etter den tyrkiske invasjonen i 1974 ble øya delt i to. Den tyrkisk – kypriotiske delen i nord, og gresk – kypriotiske delen i sør. I den senere tid har begge sider ytret ønske om å gjenforenes, uten at det har blitt enighet om hvordan. Som en følge av dette, har det de siste årene blitt lettere å ta seg fra den ene delen av øya til den andre.
Vi forstår om du gjerne vil koble av og nyte strendene og lokalmiljøet ved reisemålene våre. Vi tror i midlertid at dersom du tar deg tid til å utforske andre deler av øya, vil du få et større utbytte av ferien. Enten du reiser rundt på egenhånd eller sammen med oss på våre utflukter, tror vi at Kypros vil gi deg mange gledelige ferieminner å se tilbake på.
Våren møter du allerede i januar på Kypros. Da begynner mimosaen blomstringen, et fantastisk skue som dekker store deler av landskapet.
En av grunnene til at mange barnefamilier velger nettopp Kypros, er kypriotenes gjestfrihet og gode service. Både barn og voksne trives med de mange lune smil og med de imøtekommende holdningene. Kriminaliteten er den laveste i Europa, levestandarden er høy og infrastrukturen velutviklet. Kypros ble besøkt av nesten 55.000 nordmenn i 2009 og er et av våre mest populære ferieland.
Maten er en opplevelse på Kypros. Velger du en av de lokale tavernaene, kan vi nesten garantere deg en kulinarisk opplevelse. Den tradisjonelle kypriotiske mezeen bør prøves. Dette er et koldtbord med mange ulike retter av lokale spesialiteter. Kypriotene legger sin ære i å lage god mat til sine gjester, og bruker selvfølgelig kun friske råvarer av beste kvalitet.

Agia Napa
Agia Napa ble kjent takket være sine fantastiske hvite sandstrender, og har utviklet seg til en komplett ferieby som er blitt svært populær hos skandinaviske besøkende.
Om sommeren syder Agia Napa av liv med puber, restauranter og underholdningstilbud på ethvert et hjørne. Agia Napa er stedet for deg som ønsker å oppleve nettopp dette, kombinert med avslappende dager på kritthvite strender.
Etter hvert har Agia Napa utviklet seg til å bli en komplett ferieby hvor mange skandinaver velger å tilbringe deler av året – ikke minst om vinteren. Mange kommer igjen år etter år, og blir ofte værende hele hele vinterhalvåret.
Agia Napa har en trivelig fiskehavn omkranset av restauranter, kafeer og en lang strandpromenade. Klosteret fra 1400 tallet ligger midt i sentrum og er absolutt verdt et besøk.

Europas reneste badevann
I følge EU-kommisjonen og Det europeiske miljøbyrået (EEA), har Kypros’ badevann blitt kåret til Europas reneste for fjerde år på rad.
På den vakre øya kan både turister og lokalbefolkningen nyte varmt vann i Middelhavet over en lang periode, fra midten av april til slutten av november. Totalt 111 strender av den 600 kilometer lange kystlinjen ble undersøkt i 2008. Konklusjonen var klar: Kypros har det reneste badevannet i hele Europa.

Hovedstad:

Nicosia, ca. 219 000 innbyggere.

Innbyggere/areal:

Ca. 840 000 innbyggere, hvorav ca. 88 000 bor på den tyrkiske delen av Kypros. Limassol ca. 172 500, Agia Napa ca. 3 000, Pafos ca. 51 300. Kypros er 9 251 km2.

Språk:

Gresk, men de aller fleste snakker også engelsk.

Tidsforskjell:

Norge +1 time.

Avstander:

Fra Agia Napa: Til Nicosia ca. 80 km, til Larnaca/Flyplass ca. 45 km, til Limassol ca. 107 km, til Pafos ca. 175 km.

Busstransport:

Fra flyplassen til Agia Napa og Fig Tree Bay tar det ca. 40-50 minutter.

Pass og visum:

Norske statsborgere trenger ikke visum, men må ha med gyldig pass. Passet må være gyldig minst 3 mnd etter hjemkomst.

Prisnivå:

I butikk: 1 liter vann ca. kr. 5,-, mineralvann på boks (33 cl) ca. kr. 5,-, et brød ca. kr. 9,-.
På restaurant: Øl (50 cl) fra kr. 15,-, enkel lunsj fra kr. 55,-, enkel middag fra kr. 115,-.

Valuta og kredittkort:

Euro. De vanligste kredittkortene kan benyttes i butikker og restauranter. Det er et godt utbygd tilbud av minibanker.

Vann:

Vann i springen kan drikkes, men vi anbefaler at man kjøper vann på flaske. Husk å få i deg nok væske.

Klima:

Kypros har et utpreget middelhavsklima med varme, tørre somre. Kypros har ca. 330 regnfrie dager i året.

Telefon/Strøm

Det er god mobildekning på hele øya. Oppe i fjellene kan man oppleve områder uten dekning. Retningsnummeret til Kypros er 00357. Strøm: 220 volt, stikkontakter for tre flate plugger, hotell/butikker selger adaptere.

Turmuligheter:

Det er gode sykkel- og turmuligheterbåde i Agia Napa/Fig Tree Bay-området. Det er tilrettelagte turveier langs havet begge steder.

Golf:

På Kypros finner du 3 flotte 18-hullsgolfbaner. Disse ligger alle på øyas vestside, kun ca. 15 minutters kjøring fra Pafos.

Kommunikasjon:

Det er et godt tilbud av taxier på Kypros. Det går busser i og mellom de fleste større steder. Lokalbussene er et godt og interessant alternativ for å ta seg fram på egen hånd.

Bil/sykkelutleie:

Alle de store bilutleiefirmaene har kontorer på Kypros. Pris på leiebil varierer avhengig av type og varighet. Priser fra ca. 200,- per dag. Sykkel kan leies fra ca. 150,- per uke.

Middelhavsøya med Europas reneste badevann. Med sine 330 regnfrie dager i året kan vi så godt som garantere deg en solrik ferie på Kypros.

HOTELLFORSLAG

Melpo-Antia

Leilighetshotell - Agia Napa

SolSolSolSol
  • Basseng: Ja
  • Restaurant: Ja
  • Lokalt sentrum: 50 m
  • Strand: 650 m
  • Internett: Gratis WiFi på hele hotellet

Måltidspakke kan kjøpes i tillegg.

Meny
Lukk

PakkereiserPakkereiser

Fellesskapet i sydligere strøk, med aktiviteter som morgentrim, turer, dans og utflukter.

FlyKun fly

Om du kun ønsker å bestille flybillett så er det mulig.

Lukk

Velg alder på barn

Antall barn 2 – 17 år. Eventuell rabatt gis på grunnlag av antall voksne. Maks 6 personer pr. bestilling. Spebarn under 2 år bestilles i en senere del av bestillingen.

Lukk

Velg antall rom

Hvis du ønsker flere rom må du gjøre flere separate bestillinger.

Min reise

Her kan du logge deg inn for å se alle opplysningene om din bestilling. Du kan også betale reisen, bestille tillegg og skrive ut din billett. Du kan også avbestille din reise her. Ditt passord og bestillingsnummer finner du på din bestillingsbekreftelse.